Το καλοκαίρι τρώμε καλύτερα

Το καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει αρκετά. Γι’ αυτό το λόγο το σώμα μας έχει διαφορετικές ανάγκες σχετικά με τη διατροφή μας. Για παράδειγμα ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερα υγρά για να μην αφυδατωθεί. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και κόπωση.

Η ενυδάτωση είναι σημαντική το καλοκαίρι, καθώς οι αυξημένες θερμοκρασίες σε συνδυασμός με την έντονη φυσική δραστηριότητα, έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες απώλειες υγρών μέσω της εφίδρωσης

Η ζέστη ευνοεί ένα μοτίβο διατροφής πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, ψάρια, θαλασσινά και ελαφριές μεθόδους μαγειρικής, όπως είναι τα βραστά φαγητά, τα ψητά ή τα φαγητά στον ατμό.

Για παράδειγμα δώστε έμφαση στην κατανάλωση ψαριού και θαλασσινών, που ευνοείται το καλοκαίρι και λόγω θάλασσας ή διακοπών. Προτιμήστε μικρά ψαράκια όπως είναι η σαρδέλα και ο γαύρος, τα οποία είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά.

Λαχανικά όπως είναι τα παντζάρια ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας και μειώνουν την πίεση. Ένα φλιτζάνι παντζάρια περιέχει περίπου 60 θερμίδες,  βιταμίνη C, μαγνήσιο και σίδηρο.

Παρόμοια ευεργετική δράση έχει το σπανάκι το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, σε σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο. Μπορείτε να το προσθέσετε ωμό σε μια πράσινη σαλάτα ή μαγειρεμένο σε ένα πιάτο με ζυμαρικά.

Το καλοκαίρι εκτός από τη θάλασσα, ας απολαύσουμε και μια διατροφή πιο ελαφριά και ισορροπημένη