Θέλω τα ζυμαρικά μου να είναι πάντα λαχταριστά

Ας αρχίσουμε από τα βασικά:

1. Ξεκινήστε επιλέγοντας το σωστό σχήμα και μέγεθος ζυμαρικών για τη σάλτσα που
θα χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα αν ή σάλτσα είναι παχύρευστη (pesto ή καρμπονάρα) τότε οι πένες ή τα μπουκατίνι είναι ιδανικά καθώς την “κρατάνε”. Για πιο λεπτόρρευστες σάλτσες προτιμήστε μακριά ζυμαρικά.
2. Χρησιμοποιήστε μεγάλη κατσαρόλα και βράστε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Η προσθήκη λαδιού δεν είναι απαραίτητη καθώς μπορεί να εμποδίσει τη σάλτσα να “μείνει” πάνω στα ζυμαρικά.
3. Μη δίνετε πολύ σημασία στο χρόνο βρασμού που αναγράφεται στο πακέτο. Καλύτερα να δοκιμάζετε τα ζυμαρικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
4. Αν δεν κάνετε κρύα σαλάτα ζυμαρικών ή stir fry, δεν χρειάζεται να βάλετε τα ζυμαρικά κάτω από τρεχούμενο νερό αφού τα έχετε βράσει.
5. Κρατήστε λίγο από το νερό στο οποίο βράσατε τα ζυμαρικά και χρησιμοποιήστε το στη σάλτσα που θα φτιάξετε. Θα αποκτήσει μεταξένια υφή και θα αγκαλιάσει τα ζυμαρικά σας.
6. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο σκεύος που φτιάχνετε τη σάλτσα και όχι το ανάποδο. Με αυτό τον τρόπο τα ζυμαρικά ανακατεύονται καλύτερα με τη σάλτσα.
7. Αν μαγειρεύετε φρέσκα ζυμαρικά ο χρόνος βρασμού μειώνεται σημαντικά. Από 2 – 4 λεπτά είναι αρκετά.