Εναλλακτικά γεμιστά με πλιγούρι

ΥΛΙΚΑ

 

1/2kg Κιμάς μοσχαρίσιος

65g (1φακελάκι) Πλήρες Μίγμα για Μπιφτέκι Cook at Home

125ml Νερό (για τον κιμά)

40 ml Ελαιόλαδο (για τον κιμά)

100g Πλιγούρι

100ml Νερό χλιαρό (για το πλιγούρι)

2 Ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη (για το πλιγούρι)

4 Πιπεριές πολύχρωμες (κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σποράκια)

2 – 3 Ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

100ml Ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)

1 Κολοκύθι κομμένο σε τέταρτα

3 Πατάτες κομμένες κυδωνάτες

100g Σκληρό τυρί τριμμένο

1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι- πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το πλήρες μίγμα για μπιφτέκι με το νερό και προσθέτουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά για 2-3 λεπτά.

Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το πλιγούρ προσθέτουμε το νερό, τον χυμό από τις ντομάτες και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να φουσκώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις πιπεριές.

Ανακατεύουμε τον κιμά με το πλιγούρι και βάζουμε μια γενναία ποσότητα του μίγματος σε κάθε πιπεριά. Ανάμεσα στις πιπεριές προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Περιχύνουμε το φαγητό μας με τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180°C με το σκεύος να είναι σκεπασμένο. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο πασπαλίζουμε το φαγητό με το τριμμένο τυρί και το αφήνουμε να ψηθεί ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε 1-2 πιπεριές με ντομάτες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.