ΥΛΙΚΑ

 

1kg Κιμάς μοσχαρίσιος (για 6-8 burger)
250ml Νερό

80ml Ελαιόλαδο

2 Ντομάτες σε φέτες

2 Ξερά κρεμμύδια σε φέτες

6-8 Φέτες τυρί cheddar

2κ.σ. Ζάχαρη

2κ.σ. Βούτυρο

Λίγο ξύδι μπαλσάμικο

Λίγη ketchup

6-8 Ψωμάκια για burger ανοιγμένα στη μέση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αναμειγνύουμε το πλήρες μίγμα για μπιφτέκι με  το  νερό. Προσθέτουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε στο grill ή στη σχάρα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Σε ένα καυτό τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.  Αφήνουμε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 10-15 λεπτά, να καραμελώσουν και να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το σκεύος και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια στήνουμε τα burger, παίρνοντας τα ψωμάκια και βάζοντας διαδοχικά, λίγη ketchup, ένα μπιφτέκι, μια φέτα τυρί, λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια, μια φέτα ντομάτας και τέλος κλείνουμε το burger με ψωμάκι.