ΥΛΙΚΑ

 

Για τη γέμιση

500g κιμάς μοσχαρίσιος (για 10 πιροσκί)

65g (1 φακελάκι) Πλήρες Μίγμα για Μπιφτέκι Cook at Home

125ml Νερό

40ml Ελαιόλαδο

1 /2 βαζάκι Πέστο λιαστής Τομάτας Cook at Home

Για τη ζύμη

500g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά σκόνη

1 αυγό

1κ.γ ζάχαρη

1κ.γ αλάτι

2κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κούπα χλιαρό νερό

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το πλήρες μίγμα για μπιφτέκι με το νερό και προσθέτουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά για 2-3 λεπτά. Πλάθουμε μπιφτεκάκια σε μακρόστενο σχήμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Φτιάχνουμε τη ζύμη βάζοντας σε βαθύ μπολ ή σε ειδική μηχανή, όλα τα υλικά και τέλος προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανάλογα με το πόσο σφιχτή ή αραιή τη θέλουμε. Ζυμώνουμε καλά. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε σε λεπτά στρογγυλά φύλλα.

Βάζουμε σε κάθε φύλλο από μια κουταλίτσα πέστο λιαστής τομάτας, απλώνουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε ένα μπιφτεκάκι. Τυλίγουμε καλά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, ανακατεύοντας προσεκτικά. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε πράσινη σαλάτα ή ένα dip της αρεσκείας μας.