ΥΛΙΚΑ

 

Για τα σουτζουκάκια

1kg κιμά ανάμικτο

130g Πλήρες Μίγμα για Σουτζουκάκια Cook at Home

250ml Νερό

80ml Ελαιόλαδο

1 βαζάκι Σάλτσα Σμυρνέικη Cook at Home

Για τον πουρέ

1/2kg πατάτες

50g βούτυρο

100ml γάλα (χλιαρό)

Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Λίγο αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα για σουτζουκάκια, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για ένα λεπτό,  προσθέτουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά.

Πλάθουμε σουτζουκάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και ψήνουμε στον φούρνο στους  180°C  για 30 λεπτά, ή τηγανίζουμε.

Παράλληλα βράζουμε τις πατάτες και σε ένα μπολ τις κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά (δεν χρειάζεται να είναι εντελώς κρεμώδης ο πουρές). Προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο για άρωμα και γεύση.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σάλτσα σμυρνέικη για 2 λεπτά. Προαιρετικά βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο πουρέ πατάτας, από πάνω 3-4 σουτζουκάκια και τελειώνουμε με τη σάλτσα σμυρνέικη. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό.