ΥΛΙΚΑ

 

1/2kg Μοσχαρίσιος κιμάς

65g (1 φακελάκι) Πλήρες Μίγμα για Μπιφτέκι Cook at Home

125ml Νερό

40ml Ελαιόλαδο

5 Πατάτες μεσαίου μεγέθους

100-200g Σκληρό τυρί τριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το πλήρες μίγμα για μπιφτέκι με το νερό και προσθέτουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια σε μακρόστενο σχήμα για να μπουν στις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό (μαζί με τη φλούδα) για 30 λεπτά και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση. Παίρνουμε ένα κουτάλι και αφαιρούμε ένα μέρος από τη σάρκα τους, για να σχηματιστεί μια βαρκούλα. Βάζουμε σε κάθε πατάτα ένα μακρόστενο μπιφτεκάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Σε ένα ταψί, απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε τις βαρκούλες. Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε ως ορεκτικό με sauce γιαουρτιού ή σκέτο γιαούρτι.