1. Ο κιμάς θα πρέπει να έχει περαστεί από τη μηχανή 2 φορές για να μην έχει ίνες. Προτιμήστε κρέας λάπα ή σπάλα.
  2. Τα μπιφτέκια θέλουν πολύ καλό πλάσιμο για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  3. Φροντίστε να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Αν κάποια είναι πιο μικρά θα ψηθούν γρήγορα με αποτέλεσμα να στεγνώσουν.
  4. Ψήστε τα μπιφτέκια σε ταψί στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο λάδι.
  5. Τρίψτε στον κιμά λίγη φρέσκια ντομάτα. Τα μπιφτέκια θα αποκτήσουν παραπάνω υγρασία και θα είναι πιο αφράτα.
  6. Κατά τη διάρκεια του πλασίματος,  βοηθάει τα χέρια σας να είναι αλειμμένα με λίγο ελαιόλαδο. Θα μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τον κιμά και θα δώσει λίγη παραπάνω γεύση.
  7. Προσθέστε γευστικές εκπλήξεις. Σε κάθε μπιφτέκι, βάλτε στο κέντρο ένα μικρό κυβάκι λευκού ή κίτρινου τυριού της αρεσκείας σας.