ΥΛΙΚΑ

200g Ρύζι (για ριζότο)

10g Ζωμό Κότας Cook at Home

500g Μανιτάρια σε φέτες (portobello, champignon, πλευρώτους)

1 Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100g Γραβιέρα Νάξου

Λίγο φρέσκο θυμάρι

30ml Λευκό κρασί

100g Βούτυρο αγελαδινό σε κύβους

50ml ελαιόλαδο

500ml Νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε  και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Παράλληλα σε άλλο σκεύος βράζουμε τα 500ml νερό και διαλύουμε το ζωμό κότας.

Προσθέτουμε προσεκτικά και σταδιακά μια κουτάλα ζωμού στην κατσαρόλα με το ρύζι και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.  Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό.

Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη μυζήθρα και λίγο φρέσκο θυμάρι.

Ριζότο με μανιτάρια

Μπριάμ