ΥΛΙΚΑ

1kg Χοιρινό νουά (ανοιγμένο για ρολό)

80ml Μαρινάτα Grill Cook at Home

3 Πολύχρωμες πιπεριές σε μπαστουνάκια

1 Καρότο σε μπαστουνάκια

200g Χαλούμι σε μπαστουνάκια

Σπάγκος μαγειρικής

Για το συνοδευτικό

500g πατάτες baby ( σε τέταρτα)

1 Ματσάκι σπαράγγια

10g Καρύκευμα Σχάρας Cook at Home

Λίγη σάλτσα BBQ Cook at Home

50ml Ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πάνω σε ξύλο κοπής απλώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με τη μαρινάτα Grill από την πάνω πλευρά μόνο.  Στη συνέχεια στην πιο στενή πλευρά απλώνουμε οριζόντια τα μπαστουνάκια λαχανικών και του τυριού.

Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και δένουμε με το σπάγκο σε 4 σημεία για να κλείσει καλά. Αλείφουμε το ρολό με την υπόλοιπη μαρινάτα και ψήνουμε στο φούρνο σε γάστρα ή ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για περίπου 1 ώρα στους 200°C.

Δεκαπέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ξεσκεπάζουμε για να πάρει ένα ωραίο χρώμα το κρέας.  Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και καρφώνουμε ξυλάκια για σουβλάκι ανά 3-4 εκατοστά. Κόβουμε σε ρολάκια. Περιχύνουμε τα γλυφιτζουράκια με ότι ζουμάκι έχει βγάλει το κρέας.

Παράλληλα σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το καρύκευμα σχάρας. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180°C – 200°C.

Βράζουμε για 2-3 λεπτά τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό. Σερβίρουμε περιχύνοντας τα σπαράγγια με ελάχιστο ελαιόλαδο Συνοδεύουμε με σάλτσα BBQ Cook at Home