ΥΛΙΚΑ

500g Κιμά μοσχαρίσιο

65g (1φακελάκι) Πλήρες Μίγμα για Κεφτεδάκια Cook at Home

125ml Νερό (για τον κιμά)

20ml Ελαιόλαδο (για τον κιμά)

100g Κίτρινο τυρί τριμμένο

2 Ντομάτες σε φέτες

3 Πιπεριές φρέσκες σε μπαστουνάκια

4 Μικρά φραντζολάκια χωριάτικα

Για τη sauce γιαουρτιού

100g Γιαούρτι στραγγιστό

2κ.σ. Ελαιόλαδο

2-3κ.σ. Ξύδι

Λίγο αλάτι

Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το νερό με το πλήρες μίγμα για κεφτεδάκια και προσθέτουμε τον κιμά. Ζυμώνουμε καλά για 1 λεπτό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια των 40g περίπου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Εναλλακτικά τηγανίζουμε.

Ετοιμάζουμε τη sauce ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι ή ξύδι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε λίγη sauce, στη συνέχεια κεφτεδάκια, 2-3 φέτες ντομάτας και 2-3 μπαστουνάκια πιπεριές. Πασπαλίζουμε με τυρί.

Συκώτι με σάλτσα ριγανάτη

Χόρτα με αυγά μάτια