ΥΛΙΚΑ

1kg μοσχάρι σε μερίδες

2 βαζάκια Σάλτσα Κρασάτη Cook at Home

1/2kg ρεβίθια

2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα

150ml ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης

4-5  μπαχάρια

Λίγη φρέσκια ρίγανη

500ml νερό για το μαγείρεμα

αλάτι – πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο χοντρό αλάτι.

Σε πλατύ σκεύος, ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας να πάρει ένα ωραίο χρώμα και αποσύρουμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε και τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν.

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μαζί με τα κρεμμύδια και το κρέας. Προσθέτουμε τη σάλτσα κρασάτη, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το φαγητό στη γάστρα. Προσθέτουμε το νερό (μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό), αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180°C – 200°C για 1,5 ώρα.

Αν το φαγητό μας έχει κρατήσει νερό, το αφήνουμε να ψηθεί ξεσκέπαστο για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το φαγητό στη γάστρα ή σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με λίγη φρέσκια ρίγανη.

6- 8 μερίδες

Χόρτα με αυγά μάτια