ΥΛΙΚΑ

4 Χοιρινά κότσια

100g Μαρινάτα BBQ  At Home

200ml Νερό

200ml Σπορέλαιο

8 Πατάτες καθαρισμένες και  κομμένες κυδωνάτες

Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο

Αλάτι πιπέρι

4 Φύλλα λαδόκολλας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου σε ένα μπολ με το νερό και το σπορέλαιο,  ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε τα κότσια και τα μαρινάρουμε στο ψυγείο (ιδανικά όλο το βράδυ).

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα το κάθε κότσι ξεχωριστά, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, βάζουμε σε ταψί .

ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ½  ώρες.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο, τα ξετυλίγουμε και κρατάμε το ζουμί που έχουν βγάλει.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και τις  περιχύνουμε με το ζουμί από τα κότσια. Τέλος βάζουμε το κρέας. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα  45 λεπτά  στον φούρνο στους 180°C.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμα  μέχρι το φαγητό να πάρει το επιθυμητό χρώμα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με λίγο φρέσκο δενδρολίβανο.