ΥΛΙΚΑ

3 Κοκοράκια (½kg  το καθένα)

½ Βαζάκι Μαρινάτα Gold Cook at Home

250g Συκωτάκια πουλιών (κομμένα σε μικρά κομμάτια)

150g Ρύζι μακρύκοκκο

1 Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100g Κάστανα βρασμένα

100g Κουκουνάρι καβουρντισμένο

100g Σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι

100g Σπόροι  από ρόδι

Λίγο λευκό κρασί

Λίγο θυμάρι και φασκόμηλο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλείφουμε τα κοκοράκια με την μαρινάτα gold  και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν (ιδανικά απ’ το προηγούμενο βράδυ).

Ζεσταίνουμε καλά λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα συκωτάκια ελαφρώς.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι,  το αφήνουμε να γυαλίσει και σβήνουμε με το ρούμι που μουλιάσαμε τις σταφίδες.  Ρίχνουμε και το ρύζι και όταν αυτό ασπρίσει σβήνουμε με το λευκό κρασί και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κάστανα, το κουκουνάρι και το ρόδι, και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τα κοκοράκια με την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει, δένουμε καλά με ένα σπάγκο τα πόδια και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά

Γαρνίρουμε  με λίγο φασκόμηλο και λίγο θυμάρι.

Συκώτι με σάλτσα ριγανάτη

Χόρτα με αυγά μάτια