ΥΛΙΚΑ

1 Γαλοπούλα (3-4kg)

1 Βαζάκι Μαρινάτα Gold Cook at Home

1kg Πατάτες (καθαρισμένες και πλυμένες)

100g Αποξηραμένα βερίκοκα

50g Cranberries

150g Bούτυρο αγελαδινό

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Λίγο φρέσκο θυμάρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλείφουμε καλά ολόκληρη την γαλοπούλα με την μαρινάτα gold και την αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Δένουμε καλά τα φτερά και τα πόδια με λίγο σπάγκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 3-4 περίπου ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της γαλοπούλας.

Βάζουμε τις πατάτες σε πυρίμαχο σκεύος και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και τις σοτάρουμε καλά σε ζεστό τηγάνι, στο οποίο έχουμε  λιώσει το βούτυρο και έχουμε προσθέσει το θυμάρι.

Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα cranberries, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη γαλοπούλα σε μεγάλη πιατέλα με τις πατάτες και αν θέλουμε τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι.

Quiche Lorraine με γαλοπούλα

Κουνέλι στιφάδο

Αλμυρό Cheesecake