Για να γίνει το χοιρινό τέλειο τώρα τις γιορτές πριν το ψήσετε ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1) βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 1/2 ώρα πριν το βάλετε στο φούρνο.

2) χαράξτε με ένα μαχαίρι το λίπος (μέχρι τη μέση).

3) πάντα να βάζετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο.

4) για το χρόνο ψησίματος θα υπολογίσετε περίπου 25 λεπτά ανά 450γρ.

5) όπως με όλα τα κρέατα, αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 15-20 λεπτά πριν το κόψετε.