ΥΛΙΚΑ

1kg μοσχάρι σε μερίδες

1 βαζάκι σάλτσα Κρασάτη Cook at Home

4-5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες

50ml κόκκινο κρασί

250ml ελαιόλαδο για το φαγητό

Λίγη φρέσκια ρίγανη

1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

50ml νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.  Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.  Προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 1 ώρα.

Προσθέτουμε τη σάλτσα κρασάτη  και την κόκκινη πιπερίτσα, ανακατεύουμε και βράζουμε για επιπλέον 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.  Παράλληλα τηγανίζουμε τις πατάτες.

Σερβίρουμε το κοκκινιστό με τις πατάτες , τρίβουμε από πάνω τη φρέσκια ρίγανη και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα.

4 μερίδες

Μοσχαράκι στιφάδο

Μύδια σαγανάκι