ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5
1 κόκορας σε μερίδες
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κονσέρβα ντοματάκια στο χυμό τους
4 φρέσκες ώριμες ντομάτες
1 ξύλο κανέλας
4 – 5 μπαχάρια
2 γαρίφαλα
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγη ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
200g τριμμένη μυζήθρα για το σερβίρισμα
αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα μέχρι να μαραθούν Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό.

Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.

Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε με τον κόκορα και ξερή μυζήθρα τριμμένη.

Ρολό κιμά με αυγά

Μοσχαράκι στιφάδο