ΥΛΙΚΑ

1kg μοσχάρι σε μερίδες
1 βαζάκι σάλτσα Κρασάτη Cook at Home
500g μακαρόνια (για παστιτσάδα ή παστίτσιου)
50ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλας
7-8 μπαχάρια
5-6 γαρίφαλα
1/2κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
100g μυζήθρα τριμμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια το αποσύρουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να γυαλίσει.
Ξαναρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε για 2 λεπτά για να αναδειχθούν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη σάλτσα κρασάτη Cook at Home και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (κατά προτίμηση ζεστό).
Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο όταν μαλακώσει το κρέας και έχει δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα βάζοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του. Πασπαλίζουμε με μπόλικη μυζήθρα.

4 μερίδες

Συκώτι με σάλτσα ριγανάτη

Χόρτα με αυγά μάτια