ΥΛΙΚΑ

2 kg αρνί μπούτι
1 kg πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
40ml ελαιόλαδο
2κ.σ. βούτυρο
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
χυμό από 2 λεμόνια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε μια γάστρα. Αλείφουμε εξωτερικά το κρέας με το βούτυρο, προσθέτουμε τις πατάτες, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε το κρέας και πασπαλίζουμε με την ρίγανη. Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 2 1/2 ώρες.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε το φαγητό και κουνάμε το σκεύος για να πάει το ζουμί που έχει βγάλει το κρέας παντού και να μελώσουν οι πατάτες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Αν δεν έχουμε γάστρα χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο βαθύ ταψί και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
4-6 μερίδες

Ρολό κιμά με αυγά

Μοσχαράκι στιφάδο