ΥΛΙΚΑ

300g Φάβα κίτρινη
50g σάλτσα Πέστο Λιαστής
Τομάτας Cook at Home
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
2 μέτριες πατάτες σε κύβους
1 μεγάλο καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
ψιλοκομμένη
150ml ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι/πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 ½ λίτρο νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό την φάβα, ανακατεύουμε και ξεπλένουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το καρότο.

Προσθέτουμε το νερό ,τις πατάτες , τη φάβα και αλατοπιπερώνουμε.

Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν πολύ τα υλικά ανακατεύοντας τακτικά.

Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα υλικά στο μπλέντερ, προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού και 100ml ελαιόλαδο.

Αραιώνουμε το πέστο με 50ml ελαιόλαδο. Σερβίρουμε την φάβα κρύα ή χλιαρή, με 2 κουταλιές πέστο λιαστής από πάνω και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Quiche Lorraine με γαλοπούλα

Κουνέλι στιφάδο

Αλμυρό Cheesecake