ΥΛΙΚΑ

500γρ αλεύρι κίτρινο ζυμωτό
500γρ αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
50g Πέστο Λιαστής Τομάτας
Cook at Home
450ml νερό (χλιαρό)
25g νωπή μαγιά
40ml ελαιόλαδο
2κ.γ. ζάχαρη
40g κολοκυθόσπορο ψίχα
ωμό (ή ηλιόσπορο)
1 ½ κ.γ. αλάτι
λίγο ανθό αλατιού ή χοντρό
αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ζυμώνουμε. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 4-5 λεπτά.
Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας δημιουργώντας μια τρύπα και ρίχνουμε το πέστο λιαστής τομάτας.
Κλείνουμε σχηματίζοντας ένα καρβέλι και το αφήνουμε να διπλασιασθεί σε όγκο.
Προαιρετικά κάνουμε μια-δυο τομές στο πάνω μέρος. Βρέχουμε με λίγο νερό και τέλος πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και τον κολοκυθόσπορο.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180°C ώσπου να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Συκώτι με σάλτσα ριγανάτη

Χόρτα με αυγά μάτια