ΥΛΙΚΑ

500g αμπελόφυλλα
300g ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
100ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
500ml νερό για το βράσιμο
αλάτι – πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα μυρωδικά το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε σε ντολμαδάκι . Τα βάζουμε στη σειρά σε βαθιά κατσαρόλα και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω να μην μας διαλύσουν κατά το βράσιμο.
Προσθέτουμε το νερό, ελάχιστο ελαιόλαδο ,τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.

Συκώτι με σάλτσα ριγανάτη

Χόρτα με αυγά μάτια