ΥΛΙΚΑ

500g Φασόλια γίγαντες
3κ.σ Πέστο Λιαστής Τομάτας Cook at Home
1/2 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
2 καρότα σε φέτες
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
100g τομάτα κονκασέ
1-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
50ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1) Μουλιάζουμε τους γίγαντες από την προηγούμενη μέρα. Στραγγίζουμε και βράζουμε σε άφθονο νερό για 1 ώρα, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Στη συνέχεια τους σουρώνουμε.
2) Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά (καρότα, σέλινο, κρεμμύδια). Προσθέτουμε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης το πέστο λιαστής τομάτας και την ντομάτα κονκασέ. Ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε για 5 λεπτά
3) Σε ένα πυρέξ βάζουμε τους γίγαντες και από πάνω τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 1/2 ώρα, σκεπασμένους.
4) Μόλις μαλακώσουν ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για επιπλέον 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη.

Quiche Lorraine με γαλοπούλα

Κουνέλι στιφάδο

Αλμυρό Cheesecake