ΥΛΙΚΑ

Για τα φαλάφελ

200g Πλήρες μίγμα για Φαλάφελ  Cook at Home

220ml Νερό

1κ.γ. Καυτερή πάπρικα

1κ.σ.  Φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Λάδι για τηγάνισμα

Για το Dip

200g Γιαούρτι στραγγιστό

50g ταχίνι

1κ.σ. Χυμό λεμονιού

Λιγότερο από 1/2κ.γ. κύμινο

Λίγη γλυκιά πάπρικα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αναμιγνύουμε το πλήρες μίγμα για φαλάφελ με το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μίγμα 10 λεπτά για να δέσει. Προσθέτουμε την καυτερή πάπρικα, το κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Πλάθουμε φαλάφελ στο μέγεθος της αρέσκειας μας και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το dip ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Μόλις γίνουν και τα φαλάφελ τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα με το dip.