Υλικά

4 κότσια (χωρίς δέρμα)
100g Μαρινάτα Smokey BBQ Cook at Home
2 κυδώνια κομμένα σε σχήμα κυδωνάτο
1/2 κιλό πατάτες baby
15 αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
2 φύλλα δάφνης
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος τοποθετούμε τα κότσια στα οποία έχουμε κάνει μικρές με τη μύτη ενός μαχαιριού και αλατίζουμε ελαφρώς.

Τα αλείφουμε με τη μισή ποσότητα μαρινάτας Smokey BBQ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Σε μία γάστρα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα κότσια και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή  κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι.

Ψήνουμε για 2 ώρες στους 170°C.  Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

Μετά τις 2 ώρες ξεσκεπάζουμε και αλείφουμε το κρέας με την υπόλοιπη μαρινάτα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά για να καραμελώσει.

Ρολό κιμά με αυγά

Μοσχαράκι στιφάδο