Ψαρονέφρι με καραμελωμένα κρεμμύδια

ΥΛΙΚΑ

 

1kg ψαρονέφρι

60g μαρινάτα Grill Cook at Home

5 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

30ml ξύδι βαλσάμικο

30g βούτυρο

20g κρυσταλλική ζάχαρη

4-5 μερίδες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές ροδέλες (περίπου 2cm).
  2. Βάζουμε το κρέας σε βαθύ μπολ και το περιχύνουμε με την μαρινάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ψαρονέφρι στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ψαρονέφρι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (δεν χρειάζεται να προσθέσουμε βούτυρο ή λάδι.
  4. Αφαιρούμε το κρέας και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το ξύδι μπαλσάμικο.
  5. Περιχύνουμε τα φιλετάκια μας με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και σερβίρουμε.